16 stycznia 2015

FIT PRZEPISY - FASZEROWANA PAPRYKA

Dzisiaj mam dla Was kolejny pyszny fit przepis - faszerowana papryka. Idealna np na jutrzejszy obiad !
Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba a ja lecę na ostatnie zakupy i pakowanie bo właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że jadę na weekend do Zakopanego.
Miłego weekend i smacznego kochani !




SKŁADNIKI (dla 4 osób)
● 4 dość duże papryki (dobrze, by były na dole płaskie, żeby można je było postawić na prosto) 
● 400 g mielonego fileta z kurczaka + wołowina (niekoniecznie, możecie wybrać dowolne mięso mielone jakie lubicie, najlepiej oczywiście, żeby sprzedawczyni przy nas zmieliła, abyśmy widzieli co kupujemy)
● 200 g ryżu brązowego lub dowolnego
● 100 g kaszy jaglanej 
● ok. 10 sztuk pieczarek
● świeży lub mrożony szpinak (niekoniecznie)
● jedna mała cebula
● 2 ząbki czosnku
● świeża lub suszona bazylia


1. Ryż i kaszę gotujemy, jednak troszkę krócej, bo potem i tak zmiękną, gdy będą się dusić z papryką
2. Cebulę, mięso i pokrojone pieczarki dusimy do miękkości, dodajemy bazylię i czosnek.

3. Do farszu dodajemy ryż i kaszę

4. Z papryk odcinamy górną część, wycinamy gniazda nasienne. 

5. Faszerujemy (możemy posypać startą mozarellą). 
6. Papryki układamy w garnku i na dno wlewamy odrobinę wody. Dusimy przez około 20-25 minut.


Niskokaloryczny styczeń Walentynkowe menu

16 komentarzy:

  1. Mniam wygląda świetnie ;))
    http://adtadtadta.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. na pewno wykorzystam na jakiejś imprezie ! :))
    mogę liczyć na kliknięcia w linki do ubrań u mnie na blogu? byłabym bardzo wdzięczna ;)) http://nataliexbrunette.blogspot.com/2015/01/wspopraca-z-choies.html

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda apetycznie:) chyba coś przegryzę:)

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawy przepis, muszę wypróbować
    klikniesz u mnie w poście? byłabym wdzięczna :)
    http://czillen.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny blog

    zapraszam do mnie : http://laninatosia.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam, mniam :)
    Pozdrawiam serdecznie
    Zocha

    OdpowiedzUsuń
  7. Aaaale świetnie to wygląda! Przepysznie.

    Ściskam mocno,
    www.NIECH-PANI-PATRZY.blogspot.com
    __________________________________
    + a u mnie: zimowo, śnieżnie i trochę "smerfowo", zapraszam!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ooo trzeba bedzie wykorzystac moje papryczki :)

    Pozdrawiam
    www.dookola-swiata-w-jeden-dzien.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja nie mogę jeść za bardzo czerwonej papryki :(
    Ale zieloną czy żółtą też można faszerować:D

    OdpowiedzUsuń
  10. mmmm ale narobiłaś mi apetytu :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jestem pewien, że jedzenie jest bardzo smaczne raz

    OdpowiedzUsuń
  12. może spróbuje haha :D wydaje się dobre, oprócz tego że nienawidzę papryki,
    pytałaś o obserwacje, ja już ♥
    http://seventeenforeverteamxx.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  13. uwielbiam faszerowaną paprykę :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Nie lubię papryki, ale może kiedyś przyrządzę taką. :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za wszystkie komentarze, które motywują do dalszej pracy.
Obserwujesz? Napisz, odwdzięczę się.