Dzisiaj mam dla Was kolejny pyszny fit przepis - faszerowana papryka. Idealna np na jutrzejszy obiad !
Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba a ja lecę na ostatnie zakupy i pakowanie bo właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że jadę na weekend do Zakopanego.
Miłego weekend i smacznego kochani !
SKŁADNIKI (dla 4 osób)
Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba a ja lecę na ostatnie zakupy i pakowanie bo właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że jadę na weekend do Zakopanego.
Miłego weekend i smacznego kochani !
SKŁADNIKI (dla 4 osób)
● 4 dość duże papryki (dobrze, by były na dole płaskie, żeby można je było postawić na prosto)
● 400 g mielonego fileta z kurczaka + wołowina (niekoniecznie, możecie wybrać dowolne mięso mielone jakie lubicie, najlepiej oczywiście, żeby sprzedawczyni przy nas zmieliła, abyśmy widzieli co kupujemy)
● 200 g ryżu brązowego lub dowolnego
● 100 g kaszy jaglanej
● ok. 10 sztuk pieczarek
● świeży lub mrożony szpinak (niekoniecznie)
● jedna mała cebula
● 2 ząbki czosnku
● jedna mała cebula
● 2 ząbki czosnku
● świeża lub suszona bazylia
1. Ryż i kaszę gotujemy, jednak troszkę krócej, bo potem i tak zmiękną, gdy będą się dusić z papryką
2. Cebulę, mięso i pokrojone pieczarki dusimy do miękkości, dodajemy bazylię i czosnek.
3. Do farszu dodajemy ryż i kaszę
4. Z papryk odcinamy górną część, wycinamy gniazda nasienne.
5. Faszerujemy (możemy posypać startą mozarellą).
6. Papryki układamy w garnku i na dno wlewamy odrobinę wody. Dusimy przez około 20-25 minut.
4. Z papryk odcinamy górną część, wycinamy gniazda nasienne.
5. Faszerujemy (możemy posypać startą mozarellą).
6. Papryki układamy w garnku i na dno wlewamy odrobinę wody. Dusimy przez około 20-25 minut.
Mniam wygląda świetnie ;))
OdpowiedzUsuńhttp://adtadtadta.blogspot.com/
na pewno wykorzystam na jakiejś imprezie ! :))
OdpowiedzUsuńmogę liczyć na kliknięcia w linki do ubrań u mnie na blogu? byłabym bardzo wdzięczna ;)) http://nataliexbrunette.blogspot.com/2015/01/wspopraca-z-choies.html
wygląda apetycznie:) chyba coś przegryzę:)
OdpowiedzUsuńciekawy przepis, muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńklikniesz u mnie w poście? byłabym wdzięczna :)
http://czillen.blogspot.com
świetny blog
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie : http://laninatosia.blogspot.co.uk/
mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Zocha
Aaaale świetnie to wygląda! Przepysznie.
OdpowiedzUsuńŚciskam mocno,
www.NIECH-PANI-PATRZY.blogspot.com
__________________________________
+ a u mnie: zimowo, śnieżnie i trochę "smerfowo", zapraszam!
Ooo trzeba bedzie wykorzystac moje papryczki :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
www.dookola-swiata-w-jeden-dzien.blogspot.com
Ja nie mogę jeść za bardzo czerwonej papryki :(
OdpowiedzUsuńAle zieloną czy żółtą też można faszerować:D
mmmm ale narobiłaś mi apetytu :)
OdpowiedzUsuńJestem pewien, że jedzenie jest bardzo smaczne raz
OdpowiedzUsuńmoże spróbuje haha :D wydaje się dobre, oprócz tego że nienawidzę papryki,
OdpowiedzUsuńpytałaś o obserwacje, ja już ♥
http://seventeenforeverteamxx.blogspot.com/
uwielbiam faszerowaną paprykę :)
OdpowiedzUsuńNie lubię papryki, ale może kiedyś przyrządzę taką. :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, http://juliet-monroe.blogspot.com/KLIK :))