● 200 g mielonego mięsa (polecam fileta z kurczaka, indyka bądź wołowinę)
● jajko
● przecier pomidorowy w kartoniku
● 2 ząbki czosnku
● 3 łyżki otrąb żytnich, owsianych bądź orkiszowych
● 3 łyżki otrąb żytnich, owsianych bądź orkiszowych
● oregano, bazylia, pieprz
● cebula
● jako dodatek makaron/kasza/ryż
1. Mięso mieszamy z jajkiem, otrębami, pieprzem i przeciśniętym przez praskę jednym ząbkiem czosnku.
2. Z mięsa robimy kulki i wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości (mięso z kurczaka około 10 minut, wołowe dłużej)
3. Na patelni smażymy posiekaną cebulę i dodajemy do niej przecier pomidorowy, przyprawiamy bazylią, oregano i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
4. Do sosu wrzucamy ugotowane pulpeciki i gotujemy około 3-4 minut.
5. Pulpeciki podajemy z kaszą, ryżem, makaronem. Ja polecam z kaszą jaglaną, smacznego !
● cebula
● jako dodatek makaron/kasza/ryż
1. Mięso mieszamy z jajkiem, otrębami, pieprzem i przeciśniętym przez praskę jednym ząbkiem czosnku.
2. Z mięsa robimy kulki i wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości (mięso z kurczaka około 10 minut, wołowe dłużej)
3. Na patelni smażymy posiekaną cebulę i dodajemy do niej przecier pomidorowy, przyprawiamy bazylią, oregano i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
4. Do sosu wrzucamy ugotowane pulpeciki i gotujemy około 3-4 minut.
5. Pulpeciki podajemy z kaszą, ryżem, makaronem. Ja polecam z kaszą jaglaną, smacznego !
Przepysznie wygląda i ważne, ze zdrowe :)
OdpowiedzUsuńwww.laura-ss.blogspot.com
Smaczny posiłek :)
OdpowiedzUsuńBrzmi całkiem smacznie, ale u mnie coraz mniej je się mięsa, chyba przechodzimy na wegetarianizm. ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńewamaliszewskaoff.blogspot.com
Oooo drukuje przepis i będę robić :D Pozdrawiam i obserwuje ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis <3
OdpowiedzUsuńpychotka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://dookola-swiata-w-jeden-dzien.blogspot.ch/
Jadłam i będę jadła mega przepis :))
OdpowiedzUsuń